Maayke
Ingrediënten
  • 200 tot 250 gram carpaccio
  • 1/2 courgette
  • 8 zongedroogde tomaten
  • Handje vol rucola
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels (geroosterde) pijnboompitten
  • Optioneel: citroen- of truffel mayonaise

Deze gevulde carpaccio bonbons zijn een feestje op tafel!

Chocolade bonbons vinden we allemaal lekker, toch? Toch zijn deze bonbons nét even wat anders. Ze zijn namelijk niet gemaakt van chocolade, maar van carpaccio! Binnenkort een diner op de planning staan en ben je nog op zoek naar het perfecte voorgerecht? Dan zijn deze gevulde carpaccio bonbons zeker een aanrader!

Deze gevulde pakketjes van carpaccio zijn een feestelijk hapje.

Zo maak je het:

  • Snijd de courgette in kleine blokjes. Bak de blokjes kort in een pan met wat olijfolie en breng het eventueel op smaak met zout en peper.
  • Leg iets over elkaar 4 of 5 plakken carpaccio op een bord. Leg in het midden van de carpaccio een beetje rucola en wat van de gebakken courgette op.
  • Snijd de tomaatjes in kleine stukjes en leg deze hier ook op.
  • Bestrooi het geheel met wat parmezaanse kaas en geroosterde pijnboompitten.
  • Vouw de buitenste randen van de carpaccio naar binnen en over de vulling heen. Zorg ervoor dat het pakketje helemaal is dichtgevouwen met carpaccio. Je kan bovenop in het midden de carpaccio nog iets draaien zodat het meer op een bonbon lijkt.
  • Tenslotte kun je er eventueel nog wat citroen- of truffel mayonaise over druppelen.

Een makkelijk gerecht om alvast klaar te maken als voorbereiding voor een groter diner. Let wel op dat je het niet veel langer dan twee uur in de koelkast laat staan want dan heb je kans dat de rucola blaadjes slap worden.

Lees ook: Recept: gevulde zoete aardappel met groenten en geitenkaas

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Leuke recepten | Beeld: videostill, YouTube