Christel

Dit moet je een keer proberen!

Scones worden vaak als zoete lekkernij gegeten tijdens een Britse high tea. Deze traktatie is vooral lekker met een beetje room en wat jam. Hoewel we dol zijn op zoet, eten we ook graag hartige snacks. Wil je tijdens je high tea ook hartige snacks serveren? Dan is dit recept voor hartige scones met knoflook, kruiden en cheddar kaas echt wat voor jou!

Wat heb je nodig voor 10 hartige scones?

Voor de scones:

  • 290 gram bloem
  • 180 milliliter karnemelk
  • 110 gram koude roomboter
  • 100 gram cheddar kaas
  • 60 milliliter slagroom
  • 30 gram sour cream (optioneel)
  • 1 groot ei
  • 15 milliliter honing
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 eetlepel gedroogde basilicum
  • 1 eetlepel uienpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Snuf zout
  • 1 zakje bakpoeder (15 gram)

Voor de kruidenboter:

  • 55 gram zachte roomboter
  • Snufje zout
  • Snufje peper
  • 1 eetlepel verse peterselie, gesneden
  • 1 eetlepel verse bieslook gesneden
  • 1 teentje knoflook, geperst

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Doe de karnemelk, ei, slagroom, honing en sour cream in een kom en klop dit met een garde tot een geheel.
  • Doe de overige ingrediënten in een andere kom en combineer dit met elkaar tot het een kruimelig geheel is.
  • Schenk daarna het karnemelkmengsel bij de andere kom. Combineer dit tot er een deeg vormt. Het deeg blijft wat kruimelig, maar het moet wel aan elkaar blijven plakken. Doe het deeg 5 minuten in de koelkast. 
  • Schep vervolgens met twee eetlepels tien evengrote bolletjes en leg deze op een bakplaat die bekleed is met bakpapier.
  • Bak de scones voor 12 tot 15 minuten.
  • Maak ondertussen de kruidenboter. Doe simpelweg alle ingrediënten voor de kruidenboter in een kom en roer dit goed door.
  • Smeer de kruidenboter meteen over de scones en laat dit intrekken voor ze worden geserveerd.
  • De scones zijn zonder beleg al heerlijk, maar je kunt ze ook beleggen met kruidenkaas of kaas.
  • Geniet ervan!

Fan van dit recept? Bewaar ‘m op Pinterest!

Bron: Carnal Dish | Beeld: videostill YouTube