Christel

Lekker voor vanavond!

Wij zijn dol op de Indiase keuken, met name op de curry’s. Dit heerlijke gerecht kun je op tal van manieren klaarmaken, waardoor de carnivoor het gerecht kan nuttigen, maar sommige varianten zijn ook geschikt voor vegetariërs en veganisten. Hoe dan ook; wij zijn dol op curry’s. Gelukkig hoef je geen ware keukenprins(es) te zijn om een lekkere curry op tafel te zetten. Het is helemaal niet moeilijk om te maken. Sla de volgende ingrediënten maar alvast in.

Wat heb je nodig voor 3 á 4 personen:

  • 1 broccoli, in roosjes
  • 2 á 3 grote wortels, geschild en in stukjes gesneden 
  • 400 gram doperwten
  • 1 eetlepel currypasta naar keuze
  • 240 milliliter kokosmelk
  • 150 gram rijst

Wat moet je doen?

  • Kook de rijst volgens de verpakking.
  • Kook ondertussen de broccoli en wortels ongeveer 5 minuten en giet het daarna af. Doe de groente daarna terug in de pan. 
  • Voeg vervolgens de currypasta, doperwten en kokosmelk toe en roer dit tot een geheel. Laat de pan op een laag vuur staan voor 10 minuten.
  • Serveer de curry met de rijst, geniet ervan!

Variatietip: vervang 200 gram doperwten door 200 gram bloemkoolroosjes. 

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Ecorazzi | Beeld: Pixabay