Robby
30 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 2 kleine courgettes
  • 300 gram gehakt
  • 70 gram champignons
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 75 gram geraspte oude kaas
  • 1 theelepel peper
  • snufje zout

Heerlijk en hartstikke gezond: gevulde courgettes!

Courgette is een ontzettend veelzijdige groente die je op allerlei manieren in gerechten kan verwerken. Je kan er mee wokken en een heerlijke soep van maken, maar wist je dat een gevulde courgette ook om je vingers bij af te likken is?

Een gevulde courgette geeft je een verzadigd gevoel en is tegelijkertijd heel koolhydraatarm, wat betekent dat het goed kan helpen als je een paar kilootjes kwijt wil. Een ideaal lente-recept dus! Het is ook nog eens hartstikke makkelijk om te maken, een kind kan de was doen!

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de courgettes in de lengte doormidden en hol ze voorzichtig uit met een lepel. Het vruchtvlees leg je apart in een schaal.
  • Snijd de paprika en de champignons in stukjes en de knoflook en ui fijn. Stop alle groenten in een schaal en voeg sambal, peper, zout en sambal toe. Roer het mengsel goed door elkaar.
  • Bak vervolgens het gehakt rul en voeg op het laatst de groenten toe, bak even mee.
  • Leg de courgettes naast elkaar in een ovenschaal en vul ze met het mengsel.
  • Strooi de geraspte kaas er overheen en zet voor 15 minuten in de oven! Eet smakelijk!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Voedzaam&Snel | Beeld: videostill YouTube