Robby

Deze gevulde kipfilet is heerlijk en ziet er ook nog eens geweldig uit!

Kipfilet is heerlijk, je kan het op allerlei manieren in je gerechten verwerken. We hebben je dan ook al van de nodige kiprecepten voorzien en we hebben nog een nieuw topgerecht voor je gevonden!

Kip gemarineerd in cola, kip uit de oven, zoetzure kip en heerlijk gebraden; wij lusten het allemaal wel. Maar dit gerecht is wel heel erg lekker. Het ziet eruit alsof je het in een viersterrenrestaurant hebt besteld maar je kan dit vorstelijke diner zonder moeite zelf in elkaar flansen. Je gasten zullen onder de indruk zijn van je culinaire kunsten en iedereen zal ervan smullen! Je hebt voor dit makkelijke gerecht maar 4 ingrediënten nodig. De hoeveelheden die hieronder staan zijn voor 4 personen:

  • 4 kipfilets
  • 200 gram gerookt spek, in plakjes
  • 300 gram bladspinazie
  • 2 bollen mozzarella

Dit recept is ontzettend makkelijk, maar dat hoeft niet te betekenen dat het er niet geweldig uit kan zien! Deze maaltijd is een plaatje om te zien en je hebt er nauwelijks werk van.

Laten we beginnen! Verwarm allereerst de oven voor op 180 graden. Terwijl de oven voorverwarmt bak je de verse spinazie kort aan in de koekenpan met een beetje olie of boter. Bestrooi dit met wat peper en zout en laat even afdruipen in een vergiet zodra je klaar bent, zo ontdoe je de spinazie van overtollig vocht. Maak een horizontale snee in de kipfilets maar snijd ze niet helemaal door. Vouw de kipfilets open en verdeel de spinazie over de inkepingen in de filets. Snij de mozzarella in dikke plakken en leg deze ook in de kipfilets. Omwikkel ze vervolgens met plakken spek en bak ze daarna even kort goudbruin in de koekenpan. Haal ze van het vuur en verdeel ze over een licht ingevette bakplaat of braadslede. Laat ze in ongeveer 20 minuten gaar worden en je kan aan tafel! Eet smakelijk!

Beeld: videostill