Robby
45 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 4 kipfilets
  • 100 gram verse roomkaas met kruiden
  • 1 ei

Makkelijk maar toch speciaal: gevulde kipfilet!

Soms heb je zin in iets makkelijks, gewoon een pizzaatje in de oven gooien of een simpel soepje. Maar soms heb je gewoon zin om je even uit te sloven om een pareltje op tafel te zetten!

Een mooi stuk vlees is lekker maar soms wil je even iets extra’s doen. Alleen dat kost altijd zoveel moeite, je bent uren bezig en de hele keuken is één grote bende. Je zit met lange tanden te eten omdat je weet dat je straks nog een uur aan het poetsen bent. Dan toch maar een blik soep opwarmen? Niet doen! Wij hebben een heerlijk recept voor je waarbij de troep tot een minimum beperkt wordt en je in een mum van tijd klaar bent. Klinkt te mooi om waar te zijn? Dat is het niet!

De kipfilets zijn erg makkelijk om te maken. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de kipfilets aan één kant diep in, zodat er een holte ontstaat. Vul deze holte met roomkaas en bestrooi de kipfilets met peper en zout. Rol de plakjes deeg iets uit en leg de kipfilets in het midden. Klop het ei los en bestrijk de deegranden met een gedeelte hiervan. Vouw het deeg rondom dicht en druk de naden stevig dicht. Leg de pakketjes met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met de rest van het ei. Bak ze in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar!

Beeld: Videostill