Desy
120 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 4 grote, kruimige aardappelen
  • Verse bieslook
  • 20 gram boter
  • 125 gram crème fraîche
  • 100 gram geraspte kaas
  • 1 medium ei

Doe eens iets anders met je aardappel!

We eten allemaal een paar keer per week (tenminste, de meeste onder ons) aardappelen. Soms gekookt, soms gebakken en een enkele keer als puree. Maar wist je dat je je aardappelen ook prima kunt vullen voor een lekkere twist?

Aardappelen worden in Nederland enorm veel geconsumeerd. In 2014 schatte het CBS nog dat Nederland zo’n 3,5 miljard kilo (ja, miljard!) aardappelen uit de grond haalde. 2,5 miljard hiervan hebben we met z’n allen lekker opgepeuzeld. Dit komt neer op zo’n 140 kilo aardappelen per persoon per jaar in Nederland! Maar wat doe jij eigenlijk met al die aardappelen? Kook je ze alleen? Zonde, want aardappelen kunnen nog zoveel lekkerder zijn! Lees op de volgende pagina hoe je deze heerlijke gevulde aardappelen klaarmaakt; wedden dat je nooit meer anders wilt?


Pagina 1/2