Sabine

Absolute aanrader: mangohummus 

Tegenwoordig wordt zoet maar met zout gecombineerd alsof het helemaal geen tegenpolen zijn. Aardbeien worden door de balsamicoazijn gehaald en zeezout en karamel zijn dikke vrienden. Dus waarom geen mango door je hummus doen?


Het leuke aan deze mangohummus? Je proeft de mango amper, maar met dit geheime ingrediënt weet deze erwtenspread de smaakpapillen wel te strelen. Zo maak je de hummus zelf: 

Dit heb je nodig:

  • 500 gram kikkererwten
  • 80 gram sesambrei (ook wel tahin genoemd, verkrijgbaar bij de AH)
  • 1 mango zonder schil, in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes fijn gesneden knoflook
  • Sap van 1 citroen
  • Zeezout
  • Kerriepoeder
  • Klein scheutje tabasco

Zo maak je het:

  1. Gooi je kikkererwten in een vergiet en vang het vocht op. Dit vocht heb je later nodig!
  2. Doe de kikkererwten, sesambrei, blokjes mango, olijfolie, knoflook, citroensap, kerriepoeder, tabasco en een snufje zeezout in een keukenmachine en blend dit. Je kunt hier ook een staafmixer voor gebruiken als je geen blender hebt. Blend dit tot alle ingrediënten één zijn.
  3. Bekijk de structuur van je erwtenpasta. De hummus moet dik en vochtig zijn. Is je hummus nog wat aan de droge kant? Voeg dan een beetje het opgevangen erwtenvocht toe. Klaar is je hummus!

Lees ook: Citroenpers in huis? Dan gebruik je deze waarschijnlijk je hele leven al verkeerd

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Culy Beeld: Hummus door jules onder de licentie CC BY 2.0