Kookfans

Kruidenboter mag niet ontbreken

Eet jij wel eens kruidenboter? Wij ook, maar we merkten dat er flinke verschillen in smaak zijn. We hebben wat gezocht op Google en een heerlijk recept gevonden. Gisteren bij de soep hebben we hem voorgeschoteld en de reacties waren zeer positief! Het was erg lekker en helemaal niet moeilijk om te maken.

Het lijkt ons ook een stuk gezonder, omdat je weet wat erin zit. Je kunt ook zelf extra ingrediënten toevoegen of weglaten, dat maakt het erg leuk en lekker! Wij hebben meteen wat meer gemaakt en in de vriezer gelegd. Zo hebben we de volgende keer weer zelfgemaakte kruidenboter binnen no time op tafel staan.

Dit heb je nodig:

  • Pakje roomboter
  • Peper en zout
  • Knoflook (6 teentjes)
  • Bieslook en peterselie
  • Kwart citroen

Wat moet je doen?

  • Smelt het boter in het pannetje, niet te snel.
  • De boter moet niet vloeibaar worden maar zacht, zodat je het kunt roeren.
  • Doe de zachte boter in de kom, pers de knoflook en meng het met de boter.
  • Snij de bieslook en peterselie en mix ze mee.
  • Knijp de citroen uit voeg dit ook toe  (niet teveel).  Voeg tot slot wat peper en zout toe naar smaak.

Je kunt de kruidenboter nu gebruiken. Wat je over hebt kun je inwikkelen als rolletje in het folie en invriezen. Eet smakelijk!

Lees ook: Oei, zo vaak moet je je gootsteen schoonmaken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!  

Beeld: Pixabay