Desy
20 min.
6 - 8 pers.
Ingrediënten
  • 4 eieren, eiwitten gescheiden
  • 75 gram witte suiker
  • 450 gram mascarpone
  • 2 eetlepels zoete marsala wijn
  • 2 eetlepels donkere rum
  • 100 milliliter espresso
  • 16-24 lange vingers
  • Cacaopoeder

Heerlijke tiramisu volgens Italiaans recept!

Tiramisu is misschien wel het allerlekkerste eten dat er bestaat op deze aardbol. Het is koud, zoet, romig en heeft een heerlijke smaak van koffie en drank. Toch maken maar weinig mensen het; het is namelijk niet zo makkelijk om ‘m echt lekker te krijgen. Maar met dit recept gelukkig wel!

Zo maak je het:

  • Klop drie van de eiwitten stijf en zet aan de kan.
  • Klop de eierdooiers met de suiker tot een bleek en vol geheel en voeg dan de mascarpone beetje bij beetje toe. Mix tot een zacht en glad geheel.
  • Gebruik een grote lepel om de eiwitten door het mascarpone-mengsel heen te roeren.
  • Roer de drank door de koffie heen en giet dit in een ondiep bord.
  • Dip ieder koekje in het drankmengsel totdat het koekje een bleke koffiekleur heeft.
  • Verdeel de koekjes over de bodem van een ovenschaal en verdeel hier eenderde van het mascarponemengsel overheen.
  • Strooi er cacaopoeder gevolgd door weer een laag lange vingers en mascarpone.
  • De bovenste laag moet mascarpone en cacaopoeder zijn.
  • Bedek met huishoudfolie en laat zes uren in de koelkast staan.
  • Strooi er nog een beetje cacaopoeder overheen en serveer direct.

Lees ook: Maak vanavond deze heerlijke romige pasta met garnalen

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Beeld: Tiramisù door Raffaele Diomede onder de licentie CC BY 2.0