Sabine

Op deze manier heb je gehaktballen nog nooit gemaakt

Er is niets mis met een gewone gehaktbal, maar qua smaak raak je er wel wat snel op uitgekeken. Wil jij je standaard gehaktbal wat flair geven? Flans dan dit balletje in elkaar. Deze heerlijke vulling geeft je hapje wat extra jeu. Ook leuk: deze gehaktbal is lekker bij de Hollandse kost, maar smaakt ook lekker bij een pasta met tomatensaus. Voor dit recept gaan we voor de pasta, maar je kunt de tomatensaus en spaghetti ook weglaten.

Dit heb je nodig:

  • 230 gram roomkaas
  • 55 gram gekookte spinazie
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 120 gram geraspte mozzarella
  • 450 gram rundergehakt
  • 450 gram varkensgehakt
  • 1 ei
  • 15 gram peterselie, fijngesneden
  • 45 gram broodkruimels
  • snuf zout
  • snuf peper
  • 480 milliliter marinarasaus
  • 450 gram gare spaghetti

Zo maak je het:

  • Doe de roomkaas, gekookte spinazie, knoflookpoeder en mozzarella in een kom en roer tot het een soepel geheel is.
  • Doe de gehaktsoorten in een kom samen met de peterselie, broodkruimels, ei, zout en peper en meng tot alle ingrediënten met elkaar zijn vermengd.
  • Haal een handjevol ter grootte van een golfbal uit het gehaktmengsel en druk dit plat in je handpalm. Plaats daarna een lepel van het roomkaasmengsel in het midden van het gehakt en vouw de randen van het gehakt naar binnen. Vorm dit tot een bal. Herhaal deze stap tot het gehakt en de roomkaas op is.
  • Plaats een grote pan op middelhoog vuur en doe de gehaktballen hierin. Laat het 4 minuten staan en draai de balletjes halverwege om. 
  • Schenk de saus bij de gehaktballen en laat het geheel nog een kwartier opstaan op laag vuur tot de saus dik is.
  • Serveer de saus en gehaktballen bovenop de spaghetti.
  • Geniet ervan.

Lees ook: Eet jij iedere dag kaas? Dan hebben we goed nieuws voor je!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Tasty | Beeld: Videostill Tasty