Ingrediënten
  • 3 eetlepels honing
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1/4 theelepel chilivlokken
  • 1 theelepel gember, geperst
  • 2-3 teentjes knoflook, geperst
  • 350 gram medium ongekookte garnalen, gepeld en schoongemaakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en peper
  • 2 eetlepels ui, gesnipperd
  • 150 gram zilvervliesrijst, gekookt
  • Broccoli of andere groenten
Desy
15 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 3 eetlepels honing
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1/4 theelepel chilivlokken
  • 1 theelepel gember, geperst
  • 2-3 teentjes knoflook, geperst
  • 350 gram medium ongekookte garnalen, gepeld en schoongemaakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en peper
  • 2 eetlepels ui, gesnipperd
  • 150 gram zilvervliesrijst, gekookt
  • Broccoli of andere groenten

Deze marinade is echt overheerlijk!

Garnalen zijn, mits ze niet gefrituurd worden, hartstikke gezond. Ze bevatten geen koolhydraten, veel goede vetten en zijn ook nog eens laag in calorieën. Een perfect zomers gerecht voor degenen die willen dat de spijkerbroek toch iets minder strak komt te zitten!

Zo maak je het:

  • Meng de honing, sojasaus, chilivlokken, gember en knoflook in een kom. Zet weg.
  • Doe de olijfolie en de garnalen in een andere kom. Breng de garnalen op smaak met zout en peper en hussel het geheel goed door elkaar.
  • Verhit een pan op middelhoog vuur en voeg olijfolie en de garnalen toe. Schroei de garnalen aan beide kanten dicht in 2-4 minuten.
  • Voeg de honing-knoflookmarinade toe aan de garnalen en bak deze totdat de garnalen helemaal gaar zijn. Laat de saus een beetje indikken. Zijn de garnalen al gaar voordat de saus is ingedikt? Haal de garnalen dan tijdelijk even uit de pan bij het indikken van de saus.
  • Serveer de garnalen met de saus, de gekookte rijst en broccoli.

Lees ook: Maak deze gevulde paprika’s heel makkelijk in de Airfryer

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest

Bron: Tiphero | Beeld: Videostill