Naomi

Zo weet je precies wat er in je frikandel zit!

De frikandel is één van de populairste snacks in Nederland. Toch is er ook vaak wat ophef over de snack met verschillende vleessoorten. Zo zou het vol zitten met ‘afvalvlees’. Door dit recept weet jij precies wat er in je frikandel zit en wij zijn van mening dat hij nog lekkerder is ook!

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

  • 250 gram kipfilet
  • 100 gram gehakt
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 1 kleine ui
  • 1 teen knoflook
  • zout
  • peper
  • 1 theelepel koriander
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel kardemompoeder
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • curry
  • mayonaise

Wat moet je doen?

  • Snijd de kipfilet in grove stukken, zodat hij straks makkelijk in de keukenmachine past. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine, behalve de ui.
  • Rol van het mengsel wat daaruit kom de vier frikandellen.
  • Zet een pan met water op het vuur en laat het koken. Rol de worsten ondertussen in vershoudfolie en laat ze even koken. 10 minuten is genoeg. Liever niet langer, omdat de worsten er droog van kunnen worden.
  • Frituur de worsten daarna 2-3 minuten op 175 graden.
  • Snijd de worst open en doe er wat curry en mayonaise naar smaak in. Bestrooi de frikandel met wat ui.

Eet smakelijk!

Gek op frikandellen? Probeer dit ook eens:

Bron: bitterballen | Beeld: Frikandel door Franklin Heijnen onder de licentie CC BY-SA 2.0