Naomi

Deze massala friet is de variatie waar je op gewacht hebt!

We zijn bijna allemaal gek op frietjes, maar het standaard frietje mayonaise kan gaan vervelen. Daarom is er nu deze variatie. Het is makkelijk en heerlijk en het heet: Masala frietjes! Ze zijn heerlijk gekruid en super smaakvol. Probeer ze maar, je vindt ze vast heel lekker!

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

  • 400 gram ovenfriet
  • 1 eetlepel boter
  • 3 eetlepels olie
  • 1 theelepel gember
  • 1 theelepel knoflook
  • 0,5 ui
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel koriander, gedroogd
  • 1 theelepel komijn
  • 0,5 theelepel zout
  • Het sap van 1 citroen
  • 100 gram tomatenblokjes (pakje)
  • Garnering: 2 eetlepels Griekse yoghurt en wat koriander

Wat moet je doen?

    • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    • Verspreid de frietjes over een bakplaat met bakpapier en bak ze in 20 minuten goudbruin.
    • Terwijl de frietjes bakken kan de massala gemaakt worden. Verwarm hiervoor een grote pan op het vuur en doe daar de olie en de boter in.
    • Doe de gember en de knoflook in het vet en laat dit een paar minuutjes bakken, zodat de smaken goed vrij komen.
    • Snijd de ui fijn en voeg dit toe aan de gember en de knoflook en maak de ui goed zacht.
    • Voeg de chilipoeder, komijn, koriander, zout en citroensap toe en blijf dit constant roeren voor een minuut.
    • Doe de tomatenblokjes bij het uimengsel en blijf dit roeren voor een aantal minuten, totdat de saus wat dikker is geworden.
    • Voeg de frietjes toe en roer ze door tot ze helemaal bedekt zijn met de massala.
    • Schep de frietjes op de borden en garneer het met wat yoghurt en koriander.

Gek op friet? Probeer dit ook eens:

Bron: Tasty | Beeld: videostill Tasty