Ingrediënten
  • 800 gram roomkaas naturel
  • 400 gram kruidenroomkaas
  • 1 witbrood (ongeveer 20 plakjes)
  • 130 gram geraspte kaas
  • 300 gram gerookte zalm
  • 1 grote komkommer
  • 6 radijzen
  • 3 middelgrote eieren
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • Snuf peper en zout
  • Verse fijngesneden dille en krulpeterselie naar smaak
Christel
45 min.
16 pers.
Ingrediënten
  • 800 gram roomkaas naturel
  • 400 gram kruidenroomkaas
  • 1 witbrood (ongeveer 20 plakjes)
  • 130 gram geraspte kaas
  • 300 gram gerookte zalm
  • 1 grote komkommer
  • 6 radijzen
  • 3 middelgrote eieren
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • Snuf peper en zout
  • Verse fijngesneden dille en krulpeterselie naar smaak

Om te smullen!

Deze sandwichtaart ziet er fantastisch uit en smaakt geweldig. Wanneer je een feestje hebt trakteer je in plaats van een mierzoete taart op deze hartige sandwichttaart! Iedereen zal hem geweldig vinden.

Wat moet je doen?

  • Begin met alle voorbereidingen. Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in dunne plakjes. Doe hetzelfde met de radijs. Kook de eieren tien minuten.
  • Combineer de roomkaas en kruidenroomkaas in een grote kom en klop dit met een garde tot een geheel. Voeg eventueel zout en peper naar smaak toe.
  • Bekleed een bakvorm, met een doorsnede van 24 centimeter en minstens 8 centimeter hoog, met bakpapier en daarna met een laag boterhammen. Snijd de boterhammen in stukjes, wanneer het niet past. 
  • Besmeer de boterhammen rijkelijk met roomkaas en strijk het glad met een mes.
  • Verdeel nu de helft van de zalm over de roomkaas.
  • Leg hier weer een laag boterhammen op.
  • Smeer de boterhammen opnieuw rijkelijk in met roomkaas.
  • Strooi de helft van de geraspte kaas over de roomkaas en bedek de kaas met een deel van de schijfjes komkommer en radijs. Bedek de komkommer en radijs opnieuw met boterhammen en herhaal het bovenstaande proces. Let op dat je van de komkommer en radijs een beetje overhoudt.
  • De bovenkant moet bestaan uit het brood.
  • Haal voorzichtig de springvorm los. Smeer nu de rest van de roomkaas over de bovenkant en aan de zijkant van de taart. Gebruik een paletmes voor het gladstrijken voor het mooiste resultaat.
  • Plaats de taart voor ongeveer 30 minuten in de koelkast.
  • Snijd ondertussen de dille en krulpeterselie fijn. Vermeng de dille met de Hollandse garnalen. Snijd de gekookte eieren in plakjes.
  • Haal de taart uit de koelkast en begin de eierschijfjes, garnalen, komkommer, radijs en peterselie over de taart te verdelen, zowel over de bovenkant als de zijkant.
  • Zet de taart opnieuw in de koelkast voor 30 minuten voor deze wordt geserveerd!
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Als je dit Japanse melkbrood hebt gegeten wil je geen ander brood meer

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest! 

Bron: Esslust | Beeld: Videostill Esslust