Desy

Deze kokoscake is romig en zoet met een vleugje fris!

Nu de temperaturen alsmaar stijgen, hebben we geen zin meer in een winterse appeltaart en maken de herfstrecepten plaats voor de wat luchtigere en frissere recepten. Deze luchtige kokoscake past precies in het zomerse plaatje!

Dit heb je nodig:

Voor de cake 

  • 230 gram boter, op kamertemperatuur
  • 260 gram suiker
  • 4 eieren
  • 384 gram zelfrijzend bakmeel
  • 240 milliliter kokosmelk
  • 1 theelepel vanille-extract

Voor de vulling 

  • 100 gram suiker
  • 300 gram zure room
  • 4 eetlepels melk
  • 70 gram geraspte en gezoete kokos

Voor het glazuur:

  • 200 gram suiker
  • 1 eetlepel honing
  • 1/8 theelepel zout
  • 80 milliliter water
  • 2 eiwitten
  • 1,5 theelepel vanille-extract
  • 160 – 240 gram geraspte en gezoete kokos


Pagina 1/2