Desy

Deze koekjestaart is prachtig en heel lekker!

Zoals jullie misschien wel doorhadden zijn wij echt gek op zoete baksels. Wij vinden dit recept dan ook echt helemaal het einde: een combinatie van koekjes en taart! Vandaag leggen we uit hoe je hem maakt!

Je hebt er niet veel voor nodig:

  • 40 – 50 chocoladekoekjes
  • 200 ml heet water
  • 500 gram mascarpone
  • 150 gram melkchocolade (in stukjes)
  • 75 ml slagroom
  • 20 gram witte chocolade (in stukjes)
  • 400 ml gecondenseerde melk
  • 1 grote kop koffie

Begin met het maken van de karamelpasta. Dit doe je door een pan te vullen met water en het blikje met gecondenseerde melk hier in te zetten. Let er op dat het blikje helemaal onder water staat (anders kan het blikje ontploffen). Breng het water aan de kook en laat het zachtjes drie uur koken. Haal het blikje er uit, maak open en doe de karamelpasta in een kom. Voeg de mascarpone toe, meng tot een glad geheel en zet in de koelkast.

Neem een ovenschaal en doe hier warm water in. Voeg de koffie toe en roer om. Haal de koekjes hier doorheen en leg een laagje koekjes in een cakevorm. Smeer hier een laag caramelmascarponemengsel overheen en dek af met een laag koekjes. Herhaal dit totdat je bijna de bovenkant van de vorm hebt bereikt. Zet in de koelkast. Doe de slagroom in een steelpan en laat koken. Haal van het vuur en doe hier de melkchocolade in. Meng tot een glad geheel. Maak de pan schoon, doe er water in en laat koken. Zet een vuurvaste kom op de pan en laat de witte chocolade ‘au bain marie’ smelten. Haal de vorm uit de koelkast en smeer hier de gesmolten melkchocolade overheen. Maak met de witte chocolade ‘stipjes’ en haal hier een satéprikker doorheen om vormpjes te maken. Zet de vorm elf uren in de koelkast en klaar is je koekjestaart!

Beeld: videostill 

Beeld: videostill