Sabine

Heerlijke friszoete citroenbrownies voor de lekkere trek

De gebruikelijke brownie bevat vaak (een heerlijke overdosis aan) chocolade. Heel lekker, maar het kan maar zo dat je een keer zin hebt in een zoete lekkernij zonder chocolade. In dat geval zou je deze citroenbrownies eens moeten proberen.

Dit heb je nodig voor de brownies:

  • 160 gram gezouten boter, op kamertemperatuur
  • 150 gram suiker
  • rasp van een halve citroen
  • 2 grote eieren
  • 1 eetlepel verse citroensap
  • 100 gram bloem
  • halve theelepel baking powder

Dit heb je nodig voor het glazuur:

  • 90 gram poedersuiker
  • rasp van een halve citroen
  • sap van een halve citroen

Zo maak het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een vierkant bakblik in of bedek deze met bakpapier.
  • Klop in een grote kom de boter los en voeg daarna de suiker en citroenrasp toe. Meng dit tot het een luchtig mengsel is.
  • Meng daarna een voor een de eieren door het beslag. Daarna kun je ook de limoensap door het mengsel roeren.
  • Voeg als laatst de bloem en zout toe en roer opnieuw tot dit goed is vermengd.
  • Doe het beslag in het bakblik en zorg ervoor dat het overal even dik is.
  • Bak het 20 tot 25 minuten in de oven. Gebruik een tandenstoker om te checken of het beslag gaar is. Prik het in je baksel en kijk of er geen brownie aan zit. In dat geval is het gaar.
  • Laat de brownie 10 tot 15 minuten koelen.
  • Maak ondertussen het glazuur. Dit doe je door alle ingrediënten voor de glazuur met elkaar te vermengen.
  • Wanneer de brownie is afgekoeld, smeer je de glazuur over de brownie. Hierna kun je ‘m in pakken snijden. Geniet van je brownies!

Meer recepten? Lees dan ook:

Wist je dat je met DIT rare ingrediënt de allerlekkerste brownies kan maken?

Bron: I Heart Naptime. Beeld: Videostill I Heart Naptime