Kookfans

Een chocoladecake met een zoet geheim

Deze prachtige cake is dé perfecte verrassing voor jullie geliefden op Valentijnsdag. Aan de buitenkant lijkt het een gewone chocoladecake, maar aan de binnenkant verbergt de cake een zoet geheim.

We gaan er in dit geval voor het gemak even vanuit dat de meesten van jullie weleens een vanillecake hebben gebakken of dat jullie in ieder geval weten hoe dat moet. We zullen je in dit geval specifiek laten weten wat je vervolgens moet doen. Je moet voor deze harten chocoladecake twee keer een cake bakken, eerst een roze en daarna de chocoladecake met het roze hart erin. Eerst maak je roze cake. Maak deze helemaal volgens het recept voor een gewone vanillecake en kleur het beslag roze. Het kan handig zijn om de cake voor het figuur een dag eerder te bakken.

De ingrediënten:

  • Roze kleurstof
    Een kleine hart uitsteker
    Cacaopoeder

Wat moet je doen?

Voordat je verder gaat moet je de roze cake helemaal laten afkoelen.  Vervolgens snij je de roze cake in plakjes, waarbij je elk plakje cake ongeveer even dik maakt als je uitsteker.
Vervolgens steek je uit elk plakje cake een hart. Als je de ruimte hebt kun je er ook gewoon twee harten uitsteken. Dat kan handig zijn om later eventueel de rij hartjes misschien nog net even wat strakker in het blik te zetten.

De roze cake die je overhoudt hoef je niet weg te gooien. Je kunt de de cake die je overhoudt natuurlijk opeten, maar je kunt er ook voor kiezen om het te verkruimelen. Voeg er een flinke lepel chocoladepasta of MonChou aan toe en meng het goed. Hier draai je dan cakeballetjes van. Eventueel dip je ze dan nog even in chocola en zo maak je echt hele leuke cake pops!

Vervolgens maak je nog een keer het beslag voor de tweede vanillecake, alleen voeg je nu vier eetlepels cacaopoeder toe om er een chocoladecake van te maken.

Vet je cakevorm in en bestuif hem met bloem. Vervolgens verdeel je een dun laagje beslag over de bodem. De uitgestoken hartjes zet je allemaal op een rij in het blik. Je moet ervoor zorgen dat ze strak tegen elkaar aan staan. Druk ze daarom ook goed aan tot op de bodem. Vervolgens vul je het blik op met het overige cakebeslag. En voila, jij bent op Valentijnsdag een echte hartendief!

Bekijk hier het handige instructiefilmpje, zodat je precies weet wat je stap voor stap moet doen:

Lees ook: 5 dingen die je met aluminiumfolie kunt doen die je nog niet wist

Wil je dit artikel bewaren? Pin’t op Pinterest!

Bron: Cooking with Alia | Beeld: videostill