Desy
20 + 30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 paprika
  • 100 gram geraspte kaas
  • 500 gram enchiladasaus
  • 8 tortilla's

Heerlijk Mexicaanse enchilada’s!

Zin in een lekkere maaltijd maar niet genoeg tijd om uren in de supermarkt en de keuken door te brengen? Geen nood, met maar zes ingrediënten en een veertig minuten van je tijd zet jij deze Mexicaanse enchilada’s op tafel.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Snipper de ui en snijd de paprika in stukjes.
  • Kruid het gehakt naar smaak met peper, zout en gehaktkruiden.
  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en doe hier het gehakt in.
  • Rul het gehakt in circa vijf minuten bruin en gaar.
  • Voeg de gesnipperde ui (en een teentje knoflook voor de liefhebbers) toe en bak dit mee tot de ui glazig wordt.
  • Voeg dan de paprika toe en bak ook dit twee minuten mee.
  • Doe dan de helft van de enchiladasaus erbij en de helft van de kaas.
  • Doe een beetje van het gehaktmengsel in iedere tortilla en rol deze op.
  • Vet een ovenschaal in en leg de tortilla’s hierin.
  • Giet de overgebleven saus eroverheen en dek af met de resterende kaas.
  • Doe 30 minuten in de oven.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Dit zijn de 8 beste dingen om te eten als je last van griep hebt

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Beeld: Unsplash