Christel

Het water loopt ons al in de mond

We kunnen ons uren vermaken in de keuken om de lekkerste gerechten te maken, desalniettemin verkiezen we de bank weleens boven de keuken. Soms ben je gewoon een beetje moe en zie je het niet zitten om je ziel en zaligheid in een gerecht te stoppen. Wil je jezelf echter wel voorzien van een heerlijke snack? Maak dan eens deze havermoutkoekjes met chocolade. Je hebt maar drie ingrediënten nodig.

Wat heb je nodig voor 15 koekjes?

  • 160 gram havermout
  • 90 gram chocoladedruppels of rozijnen (combinatie kan ook)
  • 2 grote bananen, fijngeprakt

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Doe de geprakte bananen in een kom en roer de havermout erdoorheen.
  • Vouw daarna de chocoladedruppels en/of de rozijnen door het beslag.
  • Schep met twee eetlepels wat beslag uit de kom en leg dit in de vorm van een koekje op de bakplaat. Doe dit tot het beslag op is. 
  • Bak de koekjes in 18 á 20 minuten goudbruin.
  • Laat de koekjes even afkoelen voordat je ze opeet.

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Bigger Bolder Baking | Beeld: Wikimedia Commons, Vegan Baking