Sunayna

Gooi je bijna lege pot pindakaas niet weg, verspil niets!

Sommige mensen vinden het zonde om zoveel eten te verspillen, maar dagelijks gooien we alsnog bergen aan eten weg. Dat kost allemaal geld, dus waarom proberen we niet alles te gebruiken of te hergebruiken? Sommige mensen doen zelfs een paar keer per week boodschappen, zodat er niets bederft. Dat is hartstikke slim, maar het is niet echt praktisch.

Niet iedereen heeft dagelijks de tijd om boodschappen te doen en daarnaast geef je op die manier veel meer geld uit. Wat kunnen we doen om geld te besparen, tijd te besparen en meer uit onze producten te halen? Wij hebben de oplossing gevonden. We zaten namelijk altijd met de restjes in onze pindakaas pot. Door een paar ingrediënten toe te voegen in ons potje pindakaas, kregen we het beste gerecht ooit. Het lijkt haast alsof het dit gerecht uit een restaurant komt en het is ook handig om mee te nemen naar je werk.

Wat heb je nodig:
– 1 bijna lege pot pindakaas
– 1 eetlepel sesamolie
– 1 eetlepel soyasaus
– 1 teen knoflook
– je favoriete noodles, bami of mie

Dit zijn maar een paar benodigdheden, maar toch is dit echt alles wat je nodig hebt voor dit gerecht!

Wat dien je met de benodigdheden te doen:

  1. Snij de knoflook zo fijn mogelijk. Doe de sesamolie, soyasaus en knoflook in een bakje.
  2. Kook ondertussen je favoriete noodles gaar.
  3. Roer het mengsel van sesamolie, soyasaus en knoflook door en doe het voor 1 minuut in de magnetron, zodat het een beetje warm wordt.
  4. Doe het sausje vervolgens in de bijna lege pot pindakaas en schudt het 20 seconden lang.
  5. Als je noodles gaar zijn, laat het dan even uitlekken.
  6. Voeg je noodles toe in de pindakaas-pot en schudden maar.
  7. Klaar is je gerechtje!

Sommige mensen vinden het koud lekkerder. Zet het potje dan voor ongeveer een uur in de koelkast. Gooi er nog wat sesamzaadjes en bosuitjes overheen en je hebt een heerlijk en prachtig gerecht. Echt smullen dit!


Pagina 2/2