Kookfans
40 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 1 grote bloemkool
  • 2 eetlepels pittige dijon mosterd
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 kopje olijfolie
  • 4 theelepels vers geraspte Parmezaanse kaas

Bloemkool nieuwe stijl

Eindelijk staat de bloemkool een keer in de spotlight en krijgt hij de aandacht die hij verdient! De bovenkant van deze groente roosteren geeft een spectaculaire presentatie. Het gerecht ziet er een stuk ingewikkelder uit dan het is. Je kookt de bloemkool ongeveer 10 minuten voordat je hem roostert. Dit is een trucje dat we je graag doorgeven en komt van chef Eyal Shani uit Tel Aviv in Israël, die met zijn manier van koken een behoorlijk aantal fans heeft opgebouwd.

Door de bloemkool te koken zorg je ervoor dat onder een knapperig gekruid korstje een heerlijke zachte groente zit. Serveer dit gerecht als een vegetarisch hoofdgerecht of in een kleinere hoeveelheid als bijgerecht.

1 grote bloemkool

2 eetlepels pittige dijon mosterd

1 theelepel knoflookpoeder

1/2 theelepel zout

1/4 kopje olijfolie

4 theelepels vers geraspte Parmezaanse kaas

Zo maak je het:

Verwarm je oven op 230 graden en vul een grote pan met zout water en breng dit aan de kook.

Kook de bloemkool 10 minuten in zijn geheel, of totdat je zonder moeite een mes de stam in kunt steken. Gooi het water vervolgens weg en laat het afkoelen.

Terwijl je de bloemkool laat afkoelen meng je de dijon mosterd en de kruiden in een middelgrote schaal. Je kunt nu voorzichtig de olijfolie erin doen. Verwijder de groene bladeren en snij de stam eraf zodat hij rechtop kan staan.

Verspreid de kruidenmix met je handen over de bloemkool en doe er wat geraspte Parmezaanse kaas overheen. Bak de bloemkool op het laagst mogelijke ovenrek (in de meeste gevallen waarschijnlijk de allereerste) voor 20 tot 30 minuten, afhankelijk van de maat, totdat de korst mooi goudbruin is. Vervolgens kun je het gerecht uitserveren.

Lees ook: Te veel gegeten? Déze tips verminderen je volle gevoel!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Beeld: Videostill