Maayke

Gooi al die overgebleven croissants nooit meer weg!

Verse croissants zijn het allerlekkerst tijdens een ontbijt of lunch. Het kan nog wel eens voorkomen dat je veel te veel van deze bladerdeeg broodjes in huis haalt. Ze smaken een dag later lang niet zo lekker als de dag dat je ze vers in huis hebt gehaald. Maar alle overgebleven croissants weggooien? Nee, dat is hartstikke zonde!

Je kan van deze ‘oude’ croissant namelijk heel gemakkelijk nog deze overheerlijke zoete én zachte broodpudding mee maken!

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • ovenschaal of ovenbestendige pan
  • boter om de ovenschaal mee in te vetten
  • 2 croissants
  • 1 groot ei
  • 65 gram (kristal)suiker
  • 240 milliliter melk
  • een snufje zout
  • 1 eetlepel (kristal)suiker om te bestrooien

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 150 graden. Vet de ovenschaal of pan in met boter.
  • Klop in een grote kom het ei, melk, suiker en zout met een garde kort door. Scheur de croissants in kleine stukjes en voeg dit toe aan het mengsel. Schep alles goed door elkaar.
  • Laat de kom 10 minuten staan en roer af en toe door totdat het grootste gedeelte van de mix in de croissants is getrokken.
  • Giet alles in de ingevette ovenschaal of pan, maak alles egaal plat aan de bovenkant en bestrooi het geheel met 1 eetlepel (kristal)suiker.
  • Zet de schaal of pan in de oven voor 30 à 40 minuten. Haal de broodpudding uit de oven wanneer deze mooi hoog is geworden, goudbruin van kleur is en een satéprikker in het midden er schoon uitkomt. Laat de pudding 5 tot 10 minuten afkoelen voordat je het serveert.

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Culy | Beeld: Snapguide