Christel

Deze knapperige courgettehapjes zijn om van te smullen

Voor knapperige courgettehapjes mag je ons ’s nachts wakker maken. Helemaal tijdens het barbecueën verslinden we ze bij de vleet. Je kunt deze snack frituren, maar om het iets ‘gezonder’ te houden bakten wij ze in de oven. Sla de volgende ingrediënten maar alvast in.

Wat heb je nodig?

  • 1 kleine courgette
  • 200 gram paneermeel
  • 40 milliliter roomboter
  • 60 gram bloem
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels fijngesneden dille
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • snufje cayennepeper
  • snufje zout
  • snufje paprikapoeder

Voor de dipsaus:

  • 120 milliliter karnemelk
  • 40 gram sour cream
  • 20 gram mayonaise
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 theelepel fijngesneden bieslook
  • 1 theelepel fijngesneden dille
  • 1 theelepel fijngesneden peterselie
  • paar druppels tabasco

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snijd de courgette in plakjes en dep de plakjes droog met wat keukenpapier.
  • Smelt de boter en mix deze met de paneermeel, cayennepeper, zout, paprikapoeder, knoflook en dillen in een kom.
  • Klop de eieren los en doe deze in een bakje. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Leg de courgette op beide kanten in het bloem. Dip de plakjes vervolgens in het geklutste ei en bedek daarna beide kanten van de plakjes met het paneermeel.
  • Leg de courgetteplakjes op het bakpapier en doe de courgettehapjes 15 minuten in de oven.
  • Maak ondertussen de saus: roer de mayonaise en sour cream met de knoflook, bieslook, dille, peterselie en tabasco door elkaar.
  • Schenk vervolgens de karnemelk er langzaam bij en blijf continu roeren. Gek op een dikke saus? Schenk dan slechts 80 milliliter karnemelk bij het mengsel.
  • Serveer de hapjes warm.

Probeer ook:

Bron: Huffington Post en Delish | Beeld: videostill Delish