Desy
15 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 2 kleine courgettes
  • 2 eetlepels boter, in blokjes
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt
  • Zout en peper

Een heerlijke variatie voor courgette!

Heb je wel eens zin om courgette klaar te maken maar weet je eigenlijk niet zo goed hoe je dat het beste kunt doen? Dan moet je dit heerlijke recept voor courgette met Parmezaanse kaas eens proberen! Je bent er in vijf minuten mee klaar en hebt er maar vier ingrediënten voor nodig. 

Zo maak je het:

In de magnetron

  • Snijd de courgette in plakjes en doe dit samen met twee eetlepels water in een magnetronbestendige kom.
  • Doe de courgette vier minuten op de hoogste stand in de magnetron.
  • Laat de courgette uitlekken en voeg de boter toe. Schud het geheel goed door elkaar om de boter te laten smelten en breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg de Parmezaanse kaas toe en schep het geheel goed door elkaar.

In een pan

  • Plaats een stoommandje in een pan samen met een beetje water. Zorg ervoor dat het water net onder het stoommandje ligt.
  • Snijd de courgette in plakjes en doe in het stoommandje. Doe de deksel op de pan, breng het water aan de kook en stoom de courgette in drie tot vier minuten met de deksel op de pan zacht en gaar.
  • Giet de groente af en doe in een kom.
  • Voeg de boter toe en schep door elkaar om de boter te laten smelten. Breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg de Parmezaanse kaas toe en schep het geheel door elkaar.

Lees ook: Last van een opgeblazen gevoel? Dat kan aan deze groenten liggen

Fan van dit recept? Pin hem op Pinterest!

Bron: Foodie Crush | Beeld: Pexels