Desy

Zo’n lekkere cake heb je nog nooit gehad!

Hmmm, cake! Wij houden van cake die lekker luchtig maar toch vochtig is en zoet maar toch fris is. Wat is er dan beter dan een citroencake? Met dit recept kan het niet misgaan! Je hebt er maar 8 ingrediënten voor nodig en bent zo klaar!

Natuurlijk, je kunt ook cakemix in de winkel halen of sterker nog, een kant-en-klare citroencake, maar hem zelf maken geeft toch nét dat beetje extra. Door hem zelf te maken zorg je ervoor dat de cake wat smeuïger is dan wanneer je deze in de winkel koopt. Cakes in de winkel zijn namelijk nooit vochtiger; dan zouden ze sneller bederven. Je hebt voor deze cake acht ingrediënten nodig. Het duurt ongeveer een kwartiertje om de cake te maken; een fluitje van een cent dus!

Dit heb je nodig:

  • 6 eetlepels boter
  • 200 gram witte suiker
  • 2 eieren
  • rasp van een citroenschil
  • sap van een halve citroen
  • 200 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 120 milliliter melk

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 160 graden. Laat de boter een beetje warm worden door het onder een lamp te leggen. Neem een kom en doe hierin de boter en de suiker. Meng tot een glad geheel. Voeg nu de twee eieren, de bloem, het bakpoeder, de rasp van de citroenschil en een klein snufje zout toe en meng weer tot een glad en romig geheel. Voeg nu de melk toe en mix ongeveer twee minuten totdat je een glad, homogeen mengsel krijgt. Vet een cakevorm in met boter of bakspray en doe het mengsel in de vorm. Strijk glad en zet de vorm ongeveer 1 uur in de oven op 160 graden. Check of de cake klaar is door er met een satéprikker in te prikken: komt de satéprikker er schoon weer uit? Dan is je cake gaar. Komt je prikker er niet schoon uit? Doe hem dan nog tien minuten in de oven. Besprinkel de cake, wanneer hij uit de oven komt, met citroensap en suiker.
Beeld: Pexels