Christel

Je kunt niet stoppen met eten!

Voor de koekjesmonsters onder ons is dit een recept dat je echt eens moet uitproberen. Deze citroen-ricottakoekjes zijn een zoete zonde waar je geen genoeg van krijgt. Probeer het snel eens uit en sla deze ingrediënten alvast in.

Wat heb je nodig voor 36 koekjes?

Voor de koekjes:

  • 325 gram bloem
  • 400 gram suiker
  • 110 gram zachte roomboter
  • 240 gram ricotta
  • 1 ei
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 3 eetlepels
  • rasp van 2 citroenen
  • snufje zout

Voor het glazuur:

  • 125 gram poedersuiker
  • 2 eetlepels citroensap (mag meer of minder zijn)
  • rasp van 1 citroen

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 190 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Mix de bloem, bakpoeder en zout in een kom.
  • Combineer de boter, suiker en ricotta in een andere kom.
  • Doe hier het ei en de citroenrasp bij en klop dit goed door.
  • Voeg daarna de droge ingrediënten langzaam toe.
  • Zet het koekjesdeeg 20 minuten in de koelkast.
  • Haal met een kleine ijsschep (of met een lepel) een bolletje deeg uit de kom en druk deze plat tot het de grote heeft van een sinaasappelschijfje. Plaats deze op het bakpapier. Herhaal dit tot het deeg op is.
  • Bak de koekjes 6 tot 7 minuten in de oven.
  • Mix ondertussen alle ingrediënten voor de glazuur. Voeg wat extra citroensap of water toe als het glazuur te dik is.
  • Doe het glazuur in een spuitzak en versier de citroen-ricottakoekjes hiermee wanneer deze helemaal zijn afgekoeld.

Geniet ervan!

Probeer ook:

Bron: Divas Can Cook | Beeld: videostill