Sabine
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 150 milliliter water
  • 25 gram suiker
  • 50 gram boter
  • 125 gram bloem
  • 3 eieren
  • Kaneel
  • Suiker

Zo worden je churros net zo lekker, maar minder vet

Er zijn een hoop redenen waarom iemand liever niet zijn frituurpan aanzet: spetters kunnen brandwonden veroorzaken, de geur van de frituur blijft erg hangen en alles wat in de frituurolie wordt gedompeld komt er vet weer uit. Gelukkig kun je ook heel wat gerechten in de oven bereiden, churros bijvoorbeeld!

Een churro is een heerlijk Spaans hapje dat vaak wordt gegeten met kaneelsuiker en poedersuiker, maar ook een flinke dot Nutella wordt weleens over de stengels gesmeerd. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel. 

Zo maak je het:

  • Zet een steelpannetje met water op en verhit dit. Laat dit zachtjes opstaan en voeg daarna de suiker en de boter toe. Blijf roeren tot de boter is gesmolten.
  • Haal de pan van het vuur en roer de bloem erdoor. Blijf roeren totdat het deeg loslaat van de pan.
  • Roer daarna een voor een de eieren door het beslag en voeg nog een theelepel kaneel toe.
  • Doe het beslag in een spuitzak en bekleed een een bakplaat met bakpapier. Spuit daarna reepjes van 15 centimeter op de bakplaat. Zet dit 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
  • Meng suiker naar smaak in een kommetje en doe hier wat kaneel door. Sprenkel dit over de churros zodat het blijft plakken.
  • Smelt eventueel nog wat chocolade zodat je je churros hierin kunt dippen.

Lees ook: Nutella quesadilla’s met aardbei en banaan

Wil je dit bericht bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Albert Heijn. Beeld: Videostill YouTube Gemma Stafford