Robby

Deze heerlijke pasta is in tien minuten klaar!

Een heerlijke pasta is altijd lekker, ongeacht het seizoen. Je kan er wel seizoenssmaken en producten in verwerken om je gerecht passend bij het weer te maken.

Als het warm is dan eet je liever een lichte variant, met vis of kip. Als het wat kouder wordt dan heb je juist meer zin in stevige kost met hartige smaken. Je kan dan een goede oude stamppot rauwe andijvie maken, maar je kan je andijvie ook door de pasta gooien! Dat lijkt een heel rare combinatie, maar het zal je verrassen hoe goed deze smaken samengaan. Het knapperige van de andijvie met de volle, pittige smaak van de chorizo… Heerlijk!

Wat heb je nodig om dit heerlijke gerecht te maken? Simpel:

  • 125 ml slagroom
  • zongedroogde tomaten, in reepjes gesneden
  • 250 chorizoworst, in plakjes
  • 300 gram fussili of andere soort pasta
  • 1 zak gesneden andijvie

De bereidingswijze is ontzettend simpel. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ondertussen bak je de plakjes worst in een koekenpan. Voeg de andijvie in delen toe en laat het slinken. Zet het vuur laag en voeg de slagroom toe, laat rustig indikken gedurende een paar minuten. Als de pasta gekookt is gooi je deze bij het andijvie-chorizo mengsel en laat warm worden terwijl je goed omschept. Verdeel de pasta over 4 borden en maak af met zongedroogde tomaatjes! Eet smakelijk, en vergeet dit gerecht niet te delen!

Beeld: Pixabay