Christel

Ideaal voor koffie- en chocoladeliefhebbers!

Soms heb je bij je dagelijkse kopje koffie extra veel zin in een lekker puntje taart. Wil je een cheesecake verorberen die je bakkie pleur helemaal aanvult? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor sommige mensen zijn koffie en chocolade producten die ze iedere dag willen nuttigen. Combineer de twee en je hebt een match made in heaven!

Niet alleen is dit recept hartstikke lekker, maar ook nog eens makkelijk om te maken.

Wat heb je nodig?

  • 200 gram Bastognekoeken
  • 80 gram gesmolten boter
  • 230 gram roomkaas
  • 200 gram suiker
  • 60 milliliter koffielikeur of 60 milliliter espresso 
  • 1 theelepel vanille extract
  • 4 grote eieren
  • 100 gram pure chocolade

Wat moet je doen?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de Bastognekoeken in de keukenmachine en laat de keukenmachine lopen tot de koekjes helemaal vermalen zijn. Voeg de gesmolten boter hieraan toe en roer de kruimels door tot de boter helemaal is verdeeld. Bekleed een springvorm, met en doorsnede van 24 centimeter, en verdeel de koekkruimels hierover. Druk de kruimels aan met een lepel, zodat je een platte bodem krijgt.
  3. Doe de springvorm voor 10 minuten in de oven.
  4. Doe de roomkaas en suiker in een kom en klop dit tot het goed is vermengd. Voeg de likeur, vanille extract en gesmolten chocolade hieraan toe en mix het opnieuw tot een geheel. Voeg nu de eieren steeds apart aan het mengsel toe en klop het beslag steeds tot het ei helemaal is opgenomen.
  5. Schenk het mengsel in de springvorm en bak de taart in 1 uur af op 160 graden. Laat de cheesecake afkoelen en zet ‘m daarna voor minstens 4 uur in de koelkast.
  6. Serveer de taart met chocoladesaus en eventueel wat chocoladerasp. 

Tip: wanneer je een cheesecake bakt, krijg je vaak kleine scheuren in de cake wanneer-ie klaar is. Wil je dat voorkomen? Zorg dan dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn, voordat je begint met bakken.

Lees ook: Citroenpers in huis? Dan gebruik je deze waarschijnlijk je hele leven al verkeerd

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: My Recipes | Beeld: Mohammad Ali Huzam, Commons Wikimedia