Sabine

Nog niet in onze wildste dromen zouden we op deze combinatie komen

Tien jaar geleden zouden we echt niet zomaar op het idee komen om koffie te combineren met pompoen, maar tegenwoordig kijkt half Nederland in de herfst uit naar de populaire Pumpkin Spice Latte. Destijds was het echter een vreemde voedselcombinatie. En over vreemde voedselcombinaties gesproken: in deze cake zit een heel bizar ingrediënt, maar volgens de bedenker is het heerlijk.

Het ingrediënt is… houd je vast: ketchup!

Heinz ketchup
Ja, je hebt het goed gelezen. Het hoofdingrediënt in deze cake is ketchup. Een jaar geleden plaatste Reddit-gebruiker Big_Black_Cat, oftewel Greg Nuttle, een foto van een Canadese fles Heinz ketchup met daarop het recept voor ‘Canadese Ketchup Cake’. Geen grap. Wie een beetje thuis is in Canada, weet dat Canadezen gek zijn op ketchup, maar ketchup in de cake? Dat is wel heel andere koek! Ben je nieuwsgierig geworden en wil je de cake proberen? Dan hebben wij hier het recept voor je.

Dit heb je nodig:

  • 260 gram bloem
  • 2 theelepels baking powder
  • 1 theelepel baking soda
  • 1,5 theelepel kaneel
  • halve theelepel gember
  • halve theelepel nootmuskaat
  • 120 milliliter Heinz tomatenketchup
  • 120 milliliter water
  • 2 eetlepels rode voedselkleurstof
  • 360 gram boter, op kamertemperatuur
  • 100 gram bruine suiker
  • 2 eieren
  • 170 gram roomkaas
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 500 gram poedersuiker

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet twee bakblikken met een doorsnede van 22 centimeter in.
  • Meng de bloem, baking powder, baking soda, kaneel, gember en nootmuskaat met elkaar.
  • Doe in een aparte kom de ketchup, water en voedselkleurstof en roer tot ze goed met elkaar zijn vermengd.
  • Klop in een andere kom de helft van de boter luchtig. Voeg daarna de bruine suiker toe en klop opnieuw. Doe daarna één voor één de eieren bij het botermengsel en roer. Voeg daarna het bloemmengsel toe en meng beiden. Hierna kun je ook de ketchup door het beslag roeren.
  • Verdeel het beslag daarna over de twee bakblikken en bak de cakes in 30 minuten gaar.
  • Laat de cakes daarna tien minuten afkoelen en haal daarna de cakes uit de vormen.
  • Klop de roomkaas luchtig en voeg het vanille-extract, poedersuiker en de rest van de boter toe.
  • Besmeer een van de cakes met een derde van de roomkaas. Plaats daarna de andere cake bovenop de besmeerde cake en gebruik de rest van de roomkaas om de cake te voorzien van een laagje roomkaas. Laat de cake nog een uurtje opstijven in de koelkast.

Dit later nog eens lezen? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Good Housekeeping | Beeld: Pexels