Christel
15 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 2 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • Snufje kaneel (optioneel)
  • Mespuntje bakpoeder

Supergezond én hartstikke lekker

We willen zo lekker mogelijk blijven eten, maar ook graag een paar kilo’s afvallen. Om dit te bereiken proberen we onze koolhydraatinname enigszins te beperken. Toch vinden we het vrijwel een onmogelijke opgave om pannenkoeken links te laten liggen. Gelukkig hoeft dat met dit recept helemaal niet. En het mooie is: je valt ervan af!

Wat moet je doen?

  • Doe de bananen in een kom en prak ze zo fijn mogelijk. Hoe rijper de banaan, hoe makkelijker dit is.
  • Voeg de eieren, bakpoeder en kaneel toe aan de bananen en klop dit tot een glad mengsel.
  • Schenk een kwart van het beslag in de pan op een middelhoog vuur. Draai de pannenkoek om zodra de bovenkant bijna droog is.
  • Bak de andere kant nog een minuut.
  • De pannenkoeken zijn door de banaan al lekker zoet dus je hoeft ze niet te beleggen. Wil je wel graag beleg op de pannenkoek? Serveer ze dan met wat rood fruit.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Last van een opgeblazen gevoel? Dat kan aan deze groenten liggen

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Eugenie kitchen |Beeld: Foodrepublic