Naomi

Je maakt dit broodje bapao heel makkelijk zelf!

Broodje bapao is echt een lekkernij. Het gevulde gestoomde broodje heeft al vele Nederlandse harten veroverd. Van oorsprong is het een Chinees broodje. Het grappige is dat ‘pao’ chinees is voor broodje. Eigenlijk zeggen we dus broodje broodje!

Wat heb je nodig? (voor 8 broodjes)

Let op! Voor dit broodje heb je een stoompan nodig!

  • 1 pak broodmix voor wit brood (500 gr)
  • 1 bosje basilicum, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 gram karwijzaad
  • 175 gram rundergehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 rode peper
  • 60 gr amandelschaafsel
  • 50 gr tomatenpuree
  • peper en zout
  • scheutje olijfolie

Wat moet je doen?

  • Meet de hoeveelheid water die nodig is voor de broodmix af en voeg hier de basilicum, karwijzaad en 1 fijngehakt teentje knoflook aan toe. Pureer het geheel tot een glad mengsel.
  • Voeg het water toe aan de broodmix en maak de deeg volgens de bereidingswijze op het pak.
  • Als het brood voor de eerste keer gerezen heeft, kneed dan de helft van het gehakt door het deeg en laat het deeg afgedekt voor de tweede keer rijzen.
  • Verhit de olijfolie in de pan en bak het gehakt met de andere teen knoflook met de ui, rode peper en het amandelschaafsel. Voeg al roerend de tomatenpuree toe.
  • Zet de stoompan met een laag water op het vuur. Maak acht bolletjes van het deeg en druk ze plat. Schep één eetlepel van het mengsel op het platte bolletje en vouw het bolletje dicht. Stoom de broodjes in 20 minuten gaar.

Eet smakelijk!

Tip: Liever geen vlees? Je kan het gehakt heel makkelijk vervangen door vegetarisch kruimelgehakt!

Probeer deze recepten ook eens!

Bron: lekkererecepten | beeld: videostill