Robby

Deze eenvoudige pasta past in één pan en smaakt gewoonweg heerlijk!

Pasta, wij zijn er gek op. Spaghetti, macaroni, penne en tortellini; alle varianten zijn even heerlijk. Je kan met pasta alle kanten uit en wij moeten de persoon nog ontmoeten die zegt: “ik lust geen pasta”!

Een ideale maaltijd voor elke gelegenheid dus! Meestal heb je er meerdere pannen voor nodig en loop je altijd te klooien met bereidingstijden en hoeveelheden. Met dit geweldige gerecht is dat verleden tijd, je hebt er namelijk maar 1 pan voor nodig! Hoe makkelijk wil je het hebben? De bereidingswijze is ontzettend makkelijk en het resultaat is een maaltijd waar iedereen helemaal wild van wordt. Een ultiem succes dus!

Om deze pasta te maken heb je maar 1 pan en een paar ingrediënten nodig. Laten we van start gaan, wat moet er op je boodschappenlijstje?

  • 200 gram spaghetti
  • 200 gram cherrytomaatjes, door de helft gesneden
  • 100 gram verse spinazie
  • 1 gesnipperde ui
  • 3 tenen knoflook
  • een handvol fijngesneden basilicumblaadjes
  • 50 gram pecorinokaas
  • 600 ml kippen- of groentebouillon

De bereidingswijze van deze heerlijke pasta is verrassend simpel, het kan bijna niet mislukken. Plaats de tomaten, ui, spinazie en knoflook in een grote koekenpan met een hoge rand. Leg de spaghetti hier bovenop. Vul dit aan met 600 ml bouillon en voeg hier een scheutje olijfolie aan toe. Zet de pan op het vuur en breng de bouillon met inhoud aan de kook, blijf dit ongeveer 10 minuten koken en roer hierbij regelmatig. Na 10 minuten is het vocht verdampt en heeft het een dikke saus gevormd. Haal de pan van het vuur en bestrooi met peper en zout, de basilucumblaadjes en de pecorinokaas. Roer goed door en je kan aan tafel! Bueno appetito!

Beeld: videostill