Robby

Heerlijk, oud-Hollands borstplaat! Erg makkelijk om te maken!

Borstplaat is typisch oud-Hollands snoepgoed dat we allemaal nog wel van vroeger kennen. Het wordt voornamelijk gegeten in de periode rondom Sinterklaas.

De reden hierachter is dat suiker vroeger een ontzettend duur product was dat alleen bij speciale gelegenheden werd gebruikt, zoals op een verjaardag of met Sinterklaas. Dit gebruik is blijven hangen, vandaar dat het erg populair is rond 5 december. Het allereerste snoep werd in Nederland rond de 16e eeuw geïntroduceerd, het werd toen ‘suikerwerk’ genoemd. Om dit te maken werd rietsuiker gesmolten en werden hier smaken aan toegevoegd. Het was in het begin vooral populair bij rijkere mensen in de hogere kringen, maar langzamerhand kon iedereen ervan genieten. En jij dus nu ook! Nog veel leuker is om het zelf te maken, en voor dit heerlijke suikergoed heb je maar 3 ingrediënten nodig. Lees snel verder op de volgende pagina!


Pagina 1/2