Het beste van twee werelden: deze heerlijke Hollandse pasta met slavink lust iedereen wel!

Robby
20 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 300 gram fusilli (pasta)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 slavinken
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 winterpeen, in halve plakjes
  • 1/2 theelepel gemalen kaneel
  • 500 gram gezeefde tomaten
  • 2 eetlepels peterselie

Heerlijk, pasta met een lekkere Hollandse slavink!

Wij houden van pasta, maar we houden net zoveel van een heerlijke Hollandse pot. Gelukkig hoef je tegenwoordig helemaal niet meer te kiezen tussen die twee, want combineren is nog veel lekkerder! Wij hebben een heerlijk recept voor je waar je pasta combineert met een aantal typisch Nederlandse ingrediënten. En ja, dat is hartstikke lekker! 

Proef zelf maar…

Zo maak je het:

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen in ruim kokend water met zout beetgaar.
  • Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie en bak de slavinken in 15 min. bruin en gaar.
  • Verhit in een hapjespan de resterende 2 el olijfolie. Fruit de ui.
  • Voeg de winterpeen toe en bak 3 min. mee. Schep de kaneel erdoor.
  • Schenk de gezeefde tomaten in de pan en laat de saus op laag vuur 10 min. zachtjes pruttelen.
  • Giet de fusilli af en schep door de tomatensaus. Breng op smaak met de peterselie en zout en peper.
  • Verdeel de pasta over 4 borden en leg er een slavink bij, eet smakelijk!

Lees ook: Vieze oven? 7 manieren waarop je hem in een handomdraai schoon kan maken!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Beeld: Videostill