Robby
75 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 500 gram roggemeel
  • 10 gram bakpoeder
  • 1 eetlepel koekkruiden
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel kruidnagelpoeder
  • 75 gram dadelstroop
  • 50 gram honing
  • 400 milliliter melk
  • 100 gram rozijnen

Zelfgemaakte ontbijtkoek: een lekkere start van je dag!

Lekker en een goede manier om de dag vol energie te beginnen: een plak ontbijtkoek met een smeuïge laag boter erop. Wist je dat het basisrecept voor ontbijtkoek al wel 4000 jaar oud is? Ongeveer in de 16e eeuw kwam ontbijtkoek naar Nederland toe en nu kennen we het vooral van Peijnenburg! Maar wist je dat het nog veel lekkerder is om het zelf te maken?

Hoe maak je het?  

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Meng alle ingrediënten in een grote kom goed door elkaar.
  • Voeg eventueel wat extra melk toe als het beslag te dik is.
  • Vet een cakevorm in met een bakspray.
  • Giet het beslag in de vorm en strijk het glad aan de bovenkant.
  • Bak de ontbijtkoek in 60 minuten af in de oven.
  • Bestrijk de koek halverwege met een mengsel van 1 deel dadelstroop en 1 deel melk.
  • Laat afkoelen op een rek.

Lees ook: Maak vanavond deze heerlijke romige pasta met garnalen

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Beeld: Wikipedia, Takeaway