Desy

Appels in een jasje maak je zo!

Binnenkort een verjaardag of een etentje op de planning en heb je zin om eens iets anders anders op tafel te zetten dan een simpel plakje cake? Maak dan eens deze appels in een krokant jasje klaar! Lekker voor de koffie én als dessert, dat is toch om te smullen?

Dit heb je nodig:

  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 10 kleine appels
  • 4 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel kaneel
  • klein handje broodkruimels
  • 1 ei
  • bloem

Zo maak je het:

  • Ontdooi het bladerdeeg, bestuif een vlak oppervlak met bloem en rol de plakjes bladerdeeg uit om ze iets groter te maken.
  • Doe suiker en kaneel in een kommetje en klop het ei in een ander kommetje. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Verhit de oven voor op 180 graden.
  • Leg een klein beetje broodkruimels in het midden van ieder plakje bladerdeeg en leg hier een appel in. Strooi kaneel en suiker over de appel heen.
  • Smeer het geklopte ei over het deeg heen en vouw het naar binnen. Laat een kleine opening in het midden open. Dit zorgt ervoor dat er nog lucht uit het deeg weg kan komen.

Dit recept bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: Oh My Dish | Beeld: Videostill