Heb je al weleens zelf kaasbroodjes gemaakt? Je weet niet wat je proeft!

Robby
40 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 2 plakjes bladerdeeg
  • 2 stukken kaas van ongeveer 1 cm hoog, 1 cm breed en ongeveer 10 centimeter lang
  • Mosterd (optioneel, ook weg te laten)
  • Een beetje geraspte kaas.

Hmmm.. kaasbroodjes!

Als je regelmatig met de trein reist, zul je de kaasbroodjes die bij de kiosk worden verkocht wel kennen. Lekker, maar toch ook wel een vette hap. Weet je wat nog veel lekkerder is? Ze zelf maken! Nu hoor ik je denken, maar dat is toch superveel gedoe?! Nee hoor, is zo klaar. En als je alleen al denkt aan de geuren die je straks in huis ruikt… Kleine moeite, groot plezier! Dit is echt een lekkere hap voor de zaterdaglunch of als snack om de hartige trek te stillen. De meeste ingrediënten zul je wel in huis hebben, dus lees gauw verder hoe je deze lekkere kaasbroodjes zelf maakt!

Dat is nou iets waar ons het water van in de mond loopt. Heerlijk luchtig bladerdeeg, gevuld met warme kaas: what’s not to love!

Hoe maak je ze?

  • Verwarm de oven voor op 190°C. Haal de twee plakjes bladerdeeg uit de vriezer zodat ze wat kunnen ontdooien (dit gaat heel snel).
  • Snijd de kaas op de goede grootte (Je kunt ook een plak kaas een aantal keer dubbelvouwen totdat je de juiste grootte hebt).
  • Besmeer de plakjes bladerdeeg met wat mosterd en leg de kaas in het middel van een van de helften van het plakje bladerdeeg. De andere helft snijd je een beetje in.
  • Dan vouw je het bladerdeeg dicht en knijp je de randjes goed dicht, zodat het bladerdeeg niet open gaat in de oven. Smeer eventueel nog wat mosterd over de bovenkant en strooi er wat geraspte kaas over.
  • Bak de broodjes in 20 á 25 minuten, houd het even in de gaten. Als ze mooi goudbruin en een beetje opgeblazen zijn, zijn ze klaar!

Lees ook: Zijn blauwe bessen met recht een superfood?

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron:  Ohmyfoodness | Beeld: videostill