Naomi

Deze aardappelomelet is een ware traktatie!

Soms heb je in het weekend ineens zin om lekker uit te pakken. Een broodje kaas is dan gewoon niet genoeg en daarom is er nu deze aardappelomelet. Het is makkelijk, maar een echte traktatie. Probeer het maar. Dit wordt je vaste weekendlunch, het is zo lekker!

Wat heb je nodig? (Voor 8 stukken)

  • 2 grote aardappelen
  • 7 eieren
  • 100 gram hamblokjes
  • 100 gram kaas, geraspt
  • 70 gram parmezaanse kaas
  • 500 milliliter melk
  • olijfolie
  • zout, peper en nootmuskaat
  • Optioneel: salamiplakjes

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil de aardappelen, snijd ze in stukjes en bak ze in wat olijfolie tot ze gaar zijn, maar ze moeten niet krokant worden. Om dat te bereiken kan er zo af en toe wat water toegevoegd worden.
  • Meng in een schaal de eieren met de parmezaanse kaas en de melk. Breng dit op smaak met wat zout, peper en nootmuskaat.
  • Voeg de hamblokjes en de kaas toe en roer dit alles even goed door elkaar.
  • Doe wat bakpapier in een springvorm en doe de aardappels erin. Giet hier het eimengsel overheen. Je kan hier eventueel wat salamiplakjes opleggen.
  • Vouw wat aluminiumfolie over de springvorm, op die manier bruint de bovenkant niet zo snel.
  • Haal na 10 minuten het aluminiumfolie weg en laat de omelet in de oven tot hij goed gaar is. Door er een satéprikker in te steken kan je dit controleren.

Eet smakelijk!

Fan van dit recept? Bewaar het op Pinterest!

Bron en beeld: Cookpad