Robby
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 3 gele uien
  • 1 rode ui
  • 1 appel
  • 600 ml groentebouillon
  • 60 ml appelciderazijn

Deze uiensoep is supermakkelijk, goedkoop en erg lekker!

Soep, wij houden ervan. Je kan van alles bijna wel soep maken, van broccolisoep tot paprikasoep: heerlijk en allemaal even makkelijk te maken.

Een klassieker op soep-gebied is uiensoep.

Uiensoep

Een van oorsprong klassiek Frans gerecht waar je zelf naar smaak mee kan variëren. Deze uiensoep is nét even wat anders dan de klassieke variant, door toevoeging van een onverwacht ingrediënt geef je er een geheel eigen draai aan: appel! De friszoete smaak van de appel gaat perfect samen met de hartige ui, zo heerlijk heb je de uiensoep nog nooit geproefd.

Zo maak je het:

  • Snijd de uien in dunnen ringen en fruit de uien in een koekenpan (met hoge randen!) met olijfolie gedurende ongeveer 10 minuten.
  • Snijd ondertussen de appel in dunne schijfjes en voeg deze bij de uien.
  • Bak het geheel nog even voor 2 minuten en blus vervolgens af met de groentebouillon en de appelciderazijn.
  • Laat de soep 20 minuten op laag vuur pruttelen en voeg nog wat peper en zout toe!
  • Heerlijk met dit makkelijke pesto-plukbrood!

Lees ook: Het beste bijgerecht bij de barbecue: romige aardappelsalade

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Beeld: Videostill