11 juli 2017
Sabine

Vind jij die dure chocolade er smakelijk uitzien? 

Maak kennis met de La Madeline au Truffle, ’s werelds duurste chocolade dat voor $ 2.600 per pond over de toonbank gaat. Of, als je alleen maar wilt proeven, 250 dollar per stuk kost. En wie een snelle rekensom doet, weet dat je daarvoor omgerekend €219,55 mag betalen.

Voor het luttele bedrag van 220 euro kun je gewoon een weekendje weg als je een beetje zuinig doet. Een chocolaatje of een weekendje weg? Wij weten het wel. Of zou de chocolade zó lekker zijn dat je spontaan diep in de buidel wilt tasten? Hoe het smaakt weten we niet, maar we weten inmiddels wel hoe de duurste chocoladetruffel ter wereld wordt gemaakt.

La Madeline au Truffle
Het is een creatie van de chocolatier Fritz Knipschildt, oftewel: de Willy Wonky van Connecticut. De chocolade wordt gepresteerd op een bedje van nep parels in een zilveren doosje en het schijnt ‘superfruitig’ te smaken. Maar wat maakt deze chocolade dan zo pittig duur? Dat ligt waarschijnlijk aan het hoofdingrediënt.

Het ongewone chocolade ingrediënt is de zeldzame Franse Perigord truffel. De truffel is omhuld in een ganache van verse room, suiker, truffelolie en vanille. Daarna wordt het voorzien van een laagje van 71 procent Valhrona donkere chocola en wordt het nog eens gerold door cacaopoeder.

Maar… waarom zou iemand 200 euro willen betalen voor een chocolaatje dat naar een paddenstoel smaakt? Het blijft voor ons een raadsel.

Bron: Metro. Beeld: Videostill