24 juni 2016
Sunayna

Een gek idee, wist jij dit?

Watermeloen, heerlijk en vooral in de zomer! Ze zijn zoet, fris en ze zit vol met vocht wat iedereen nodig heeft. En er zijn zulke leuke dingen mee te maken. Ze zijn te gebruiken om ijsjes van te maken, een heerlijk gezonde smoothie, drankje of gewoon niet verwerken, want ze zijn al lekker van zichzelf.

We krijgen steeds vaker gekke en bizarre nieuwtjes te horen over eten. Ook dit keer hebben wij wat leuks gevonden. Eerder hadden wij gevonden dat het hartstikke gezond voor je is om de schil van de watermeloen op te eten maar dit wist je vast nog niet! Wij zijn wel benieuwd wat jij hiervan vindt.

Watermeloen-pitjes

De watermeloen-pitjes, gooi ze niet weg! Ze zitten namelijk vol met magnesium en aminozuren, zij voorkomen dat je een hoge of lage bloeddruk krijgt of dat je last krijgt van hartziekten. Hiernaast zorgen ze voor een stabiele glucose niveau, perfect voor diabetici dus. Ook voor mensen die last hebben, last hebben gehad van nierstenen of dit willen voorkomen, zijn de pitten goed. Spoel de pitten onder water en laat ze drogen, verkruimel ze en voeg een theelepeltje toe aan een glas kokend water. Laat het een kwartiertje staan en klaar is je gezonde thee!

Door de vele proteïnen en antioxidanten in de pitjes, gaan je nagels, haren en huid er prachtig uitzien. Voor de mannen, ze zorgen ervoor dat je vruchtbaar blijft! Beste mensen, dit zijn dus genoeg redenen om eigenlijk de hele watermeloen op te eten. De schil, de vrucht en de pitten zijn hartstikke gezond.

Lees ook: Watermeloen snijden maar geen mes bij de hand? Zo snijd je ‘m in stukken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Beeld: Pixabay