06 oktober 2017
Desy

Heb je het al gegeten? Neem dan contact op met de huisarts

De populaire winkelketen HEMA roept een product terug vanwege een mogelijk schadelijke listeriabacterie. De listeriabacterie kan leiden tot ernstige gezondheidsklachten. Het gaat om voorverpakt kipgehakt. 

Kipgehakt

Het gaat om het voorgesneden en verpakte gehakt van 110 gram met de houdbaarheidsdata van 17 en 23 oktober. Dit meldt de winkelketen in een krantenadvertentie. Het voedingsmiddel is inmiddels uit de schappen gehaald en klanten die het hebben gekocht, worden opgeroepen om het product niet op te eten en terug te brengen naar de winkel. Ze krijgen daar hun geld terug.

Listeriabacterie

Het kipgehakt kan mogelijk een listeriabacterie bevatten. Deze bacterie vormt een risico voor mensen met een lage weerstand zoals zieken, zwangeren, ouderen en jongeren. Een besmetting met de listeriabacterie kan, vooral voor de risicogroepen, leiden tot een bloedvergiftiging, hersenvliesontsteking, maagdarminfecties, huid- en ooginfecties, een miskraam of een vroeggeboorte. Heb je het gehakt al gegeten en ondervind je hiervan klachten? Dan wordt geadviseerd contact op te nemen met de huisarts.

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: NU.nl | Beeld: videostill