04 augustus 2016
Desy

Het mysterie van de besteklade opgelost!

Het is misschien een net zo’n groot mysterie als de sokken die altijd verdwijnen: de kruimels die opeens in je bestekla liggen. Terwijl we er toch echt alleen schoon bestek in leggen. Hoe kan dit toch?

Kruimels

De besteklade vormt voor ons een groot mysterie. Want hoe die kruimels onder ons schone, gewassen bestek terechtkomen snappen wij niet helemaal. Je doet immers geen vies bestek in de lade. De oorzaak hiervan is echter heel simpel: de kruimels komen vanaf het aanrecht de besteklade binnen. Logisch! Nu we dat weten rest alleen nog de vraag hoe we de besteklade op een handige manier kunnen schoonmaken zonder al het bestek eruit te moeten halen. Wij hebben de tip!

Stofzuiger met pantykous

Het schoonmaken van de besteklade is heel erg simpel. Het enige dat je ervoor nodig hebt is een stofzuiger en een schoon pantykousje. Neem het pantykousje en bind dit om het uiteinde van de stofzuigerslang heen.Nu kun je heel simpel tussen je bestek stofzuigen zonder dat je al het bestek eruit hoeft te halen. Het pantysokje zal ervoor zorgen dat de kleine spulletjes in je besteklade niet opgezogen worden en dat het uiteinde van de stofzuigerslang (welke ook vol met bacteriën zit) het bestek niet aanraakt. Dit neemt natuurlijk niet weg dat ook je besteklade af en toe een lenteschoonmaak nodig heeft; je zult dan toch al je bestek er uit moeten halen en hem moeten afwassen!

Lees ook: Heb jij ook last van roestplekjes op bestek? Met DIT natuurlijke middeltje zijn ze zo verdwenen!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Beeld: Pexels