08 juni 2017
Naomi

De mensen die deze producten eten hebben 34 procent meer kans op deze ziekte

Uit nieuw onderzoek van de Amerikaanse universiteit Harvard blijkt dat mensen die veel vetvrije producten, of producten met een laag vetpercentage eten, een grotere kans op de ziekte van Parkinson hebben. Zo werd duidelijk dat je 34 procent meer kans hebt op de ziekte als je meer dan drie porties vetvrije producten per dag eet.

Dit onderzoek is gedaan onder 130.000 mensen die 25 jaar gevolgd werden. Mensen die in die tijd meer 0% vet yoghurt, cottage cheese en 30+ kaas aten, kregen eerder Parkinson in tegenstelling tot mensen die volle melk, kaas en volle yoghurt aten. Door de producten met een laag vetpercentage te eten verzwak je het afweermechanisme van je lichaam, zo wordt gedacht.

Pesticiden
Ook is er een theorie dat het te maken heeft met de pesticiden die in de zuivel voorkomen. Het is dan alleen nog niet duidelijk waarom producten met een laag vetpercentage de ziekte wel veroorzaken en de producten met een hoog vetpercentage niet. Katherine Hughes, onderzoekster van Harvard Boston zegt over het onderzoek: “Het is het grootste onderzoek naar Parkinson tot op heden. De resultaten laten een grote stijging zien en dat is belangrijk, omdat er veel mensen zijn die deze producten regelmatig eten.”

Van de 130.000 mensen die magere producten aten, kregen ongeveer 100 mensen ook daadwerkelijk de ziekte. Dat is slechts één procent. Dat percentage ligt op ongeveer 0,6 procent van de mensen die volvette producten gebruikten.

Bron: DailyMail | beeld: Pixabay