20 september 2016
Desy

Bloggers The Green Happiness overladen met kritiek.

Tessa Moorman en Merel von Carlsberg, de dames achter het immens populaire ‘The Green Happiness’ concept, gaven onlangs een interview in het NRC Handelsblad. Gister zaten de dames bij Humberto Tan aan tafel. En waar zij dachten met dit optreden mensen te inspireren om zich ook een plantaardige levensstijl aan te meten, liep het toch even anders.

Niet al te lang geleden gaven de twee dames een groot interview in het NRC Handelsblad. In dat interview vertellen de meiden over hun ideologie wat betreft voedsel: veganistisch, geen vetten, geen brood en geen suikers. En eieren zijn ook uit den boze: dan eet je namelijk de ‘ongesteldheid van een kip’ op (!). Ook raden de twee je aan om iedere dag twintig minuten lang je mond te spoelen met een eetlepel kokosolie: dat zou alle afvalstoffen in je lichaam verwijderen. Het interview houdt al dagen de gemoederen flink bezig: de dames van The Green Happiness worden overladen met kritiek.

Heel Facebook en Twitter vindt de uitspraken van de meiden in het interview belachelijk: “Rot op met je ongestelde kip” is dan de afgelopen dagen ook geen gekke uitspraak meer. Ook culinair journalist Karin Luiten neemt geen blad voor de mond en noemt de twee vrouwen in haar blog ‘klinklare onzin’. De discussie gaat nog even door in de aflevering van RTL Late Night. De culinair journalist vindt het belangrijk om vers en gezond te eten, maar vindt het belachelijk om zoveel belangrijke voedingsstoffen te laten staan: “In Nederland zijn we totaal de weg kwijt over wat gezond eten is.” Op de vraag van Georgina Verbaan of ze wel eens koekjes eten vertellen de dames deze alleen te eten als ze zelfgebakken zijn. Waarop Georgina zegt: “Maar soms wil je toch gewoon zo’n ‘gore’ zak koekjes? Wat vind jij van deze discussie?

Beeld: Videostill RTL Late Night