24 april 2017
Naomi

Je ziet er toegankelijker uit en dat maakt je mooier…

Dat rode wijn goed is voor je gezondheid wisten we al even, maar wist je ook al dat je er mooier van wordt? Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar volgens onderzoekers is het echt zo. Lees hieronder waarom!

Onderzoek

Onderzoekers uit Bristol hebben foto’s van mensen gemaakt. Eén nuchter, één nadat ze één drankje ophadden en één nadat ze twee drankjes ophadden. Daarna mochten andere proefkonijnen kijken op welke foto de persoon in kwestie het mooiste was.

1 drankje

De conclusie is dat mensen na één drankje op hun mooist zijn. Volgens de onderzoekers komt dit doordat alcohol de gezichtsspieren ontspant en de pupillen verwijdt. Daardoor zien mensen er na een drankje een stuk toegankelijker uit en worden ze als knapper beoordeeld. “Alcohol laat gezichtskenmerken die bestempeld worden als aantrekkelijk nog beter uitkomen”, concludeert hoofdonderzoeker Marcus Munafò.

Dit is dus alleen na één drankje. Dronken wordt niemand er echt knapper op. Het is wel zo dat degene die een glaasje te veel heeft genuttigd, de mensen om zich heen veel mooier vindt. Dat dan wel weer.

Lees ook: Citroenpers in huis? Dan gebruik je deze waarschijnlijk je hele leven al verkeerd

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: The Telegraph| Beeld: Pexels