05 december 2017
Maayke

 

beter milieu biefstuk

Zou jij een lekker biefstukje kunnen laten staan voor een beter milieu?

Een lekker karbonaadje of biefstukje op z’n tijd lusten we allemaal wel. Toch zien we steeds vaker dat mensen proberen om te minderen met het eten van vlees. Naar aanleiding hiervan zette ING een grootschalig onderzoek op waarin het gebruik van dierlijke producten door Europeanen gemeten werd. 

De onderzoeksresultaten waren zijn enigszins verassend te noemen.

Onderzoek
De bank zette eerder een onderzoek op waarin werd gekeken of mensen in Europa minder vlees zouden willen eten voor een beter milieu. Wat bleek? Een kwart van de Nederlanders wil de komende jaren minder vlees gaan eten voor een beter milieu. Overigens geldt dit ook voor de rest van Europa, want een op de vier consumenten wil minder vlees, eieren, zuivel of vis eten. Dit klinkt positief, maar al met al komt het erop neer dat we met z’n allen gemiddeld twee biefstukjes per jaar minder gaan eten.

Drie procent
Ook bleek uit het onderzoek dat zes op de tien Nederlanders geen enkele reden ziet om minder dierlijke producten te gaan eten. De verwachting van ING is dan ook dat in totaal drie procent van de Nederlanders minder vlees zal gaan eten. Wel is voor de Nederlandse consument een beter milieu wel de belangrijkste reden om de vleesconsumptie te verminderen.

Zou jij minder vlees gaan eten ter verbetering van het milieu? Wij zijn benieuwd, laat het ons weten in de reacties op Facebook!

Lees ook: Getest: dit zijn de beste én lekkerste vleesvervangers volgens de Consumentenbond

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: AD | Beeld Omaha Steaks